Jag hittar fortfarande sand i mina träningsskor…

Nu har det gått några veckor sedan vi kom hem från Florida.


Hela gruppen samlad utanför en av poolerna för en Work-out
  


Helen kursledare
  

Uttröttade men med ett leende på läpparna landar vi sent fredagen den 25 mars 2011, vi är några timmar försenade och det berodde på en brand på Miami flygplats när vi skulle lyfta. Det gjorde att vi fick gå ner extra i Orlando och tanka, landa i Lissabon och byta flygpersonal innan vi slutligen landade på Arlanda.

Tre veckor tidigare måndagen 7 mars hade vi samlats på Rehab Station Stockholm, vi som skulle åka på årets rehabiliteringsresa till Florida. Det var det en stor grupp, 20 förväntansfulla deltagare från hela landet i åldrarna 15- 65 år som nyligen skadat sig samt lite assistenter och anhöriga som var med på resan.

Det blev tillslut en grupp mot närmare 50 personer som deltog i 2011 år Kombikurs.


Här är det TV-inspelning . Om allt går som dom planerat så kan ni se mera i höst.
  

Rehab Station Stockholm har arrangerat rehabiliteringsresor årligen till Florida sedan början av 1990-talet. Då kunde vi åka 1-3 gånger/år men nu åker vi endast en gång varje år. Vi åker i regel under mars månad då det ofta är som mest besvärligt med snö i Sverige om man sitter i rullstol.  Vi erbjuder ett aktivt rehabiliteringsprogram med en hög grad av fysisk träning, men även ett program där vi vill visa personer som drabbats av ett funktionshinder, att det fortfarande går att resa och att bo på ett vanligt hotell trots den förändrade livssituationen. Detta är en viktig del för att stärka deltagaren psykiskt samt för att öka självkänslan.


I Florida i mars så är det lättrullat.
  
 
De första dagarna förläggs till Rehab Station Stockholm i Solna. Under dessa dagar sker inskrivning, information samt förberedelse inför resan. Därefter sker avresa med flyg från Arlanda till Miami. I regel tränar vi tre pass per dag. All träning bygger på att öka självständighet genom att förbättra styrka, kondition, rullstolsteknik, gångförmåga, förflyttningsteknik mm.

Incheckning på Swiss, i år fungerade flygresan mycket bra.
  


Full fart på boxercisepass
 

Det är ett sant nöje att som personal få delta på dessa resor och se våra deltagare förbättra sig så mycket som dom gör under dessa tre intensiva veckor. En härlig gruppkänsla byggs upp och att vistas tillsammans med andra med liknade skada är en erfarenhet som alla nyskadade borde få ta del av.

Jag fick ett brev av en av våra deltagare, en man i 60 års åldern med paraplegi som sammanfattar resan bra;

”Hej Lasse”

Det var verkligen en höjdarresa som ni ordnat till Florida. Jag känner mig verkligen privilegierad som fick möjlighet deltaga. Konstaterar att jag fick mängder av nya influenser och blev inspirerad till att "gå vidare". Det var mycket värdefullt att möta så många andra med liknande förhållanden som jag lever i.

Erfarenheten av att flyga kommer jag säkert att ha god nytta av. Jag inser att det är fullt möjligt men att det krävs både planering och god assistans för att resandet ska bli OK. Jag uppskattar verkligen er påtagliga fokusering på att ge mig adekvat träning men med stor hänsyn till mina uppsatta mål. Det var också så härligt att få pröva på seglingen, igen, men också badet och armcyklingen.”


Vi har tre armcyklar med på resan och alla som vill få köra.
  

All träning sker på hotellet och i deras gym, där det finns tillgång till två utomhusbassänger, konditionsträningsmöjligheter, styrketräningsmöjligheter, tennisbanor samt asfalterade motionsslingor.


Vattenträning i poolen
 


Här är några ute på båtutflykt
  


Samtal i sanden...
  


Gymträning
 


På kvällarna äter vi tillsammans och åker iväg på olika aktiviteter
  


Här är ”grabbgänget” på väg in på  en  mycket stor vildmarksaffär för shopping av fiskegrejer och kikare mm.
  


Personalgruppen 2011
  

Nu laddar vi för nästa år.
Vill ni veta mera om nästa års kurs? Kontakta då mig!
 

Kontakt
Lars Holmström
Kursledare
Operativ chef på Rehab Station Stockholm


Tillbaka till Nyheter & Artiklar