Ny bok om tarm- och blåsrubbning

Den 4 april -11 utkommer boken SKITENKELT- Om tarm- och blåsrubbning efter en skada på ryggmärgen skriven av Madeleine Stenius, undersköterska och utbildningsansvarig på Rehab Station Stockholm.

En ryggmärgsskada eller MS förändrar livet radikalt. Många saker fungerar annorlunda än tidigare. Förutom att man genomgår ett stort psykiskt trauma ska man även lära sig att leva med en förändrad/förlamad kropp. Därför behöver man få enkel information för att orka med alla instruktioner som leder till ett aktivt liv.
 
Tarm- och blåsrubbning är ett av de absolut vanligaste problemen för personer med skadad ryggmärg. Tarm- och blåsfunktionen kan även försämras med åren eller efter ett skov, man kan då behöva hjälp med att gå igenom orsak-verkan för att få ordning på toalettbestyren igen.                
 
Denna bok har tillkommit för att ge dig en enkel bild hur du kan få ett fungerande liv trots denna funktionsstörning som kallas för neurogen tarm och blåsa.
Boken riktar sig även till personer i din närhet (personal, assistenter) för att öka kunskapen inom detta tabubelagda och oglamorösa ämne.
 
Maddes bok är mycket "rätt på" och kommer hjälpa många till ett bättre och enklare liv. 

Kontakta Madeleine Stenius på Rehab Station Stockholm för mer information. Boken kommer att finnas för beställning i vår bokavdelning efter utgivningsdatum och då kan du även kontakta vår bokansvarige, Annelie Olausson

Tillbaka till Nyheter & Artiklar